Visie van Vredeveld Training en Advies op

Crisis- en Calamiteitenplannen van Woningcorporaties

 

Een calamiteit treft een woningcorporatie.

 

De gevolgen zijn letsel bij huurders, letsel bij eigen medewerkers en schade. Naast fysieke gevolgen ontstaan ook emotionele en immateriële gevolgen voor zowel huurders als de woningcorporatie.

Een calamiteit is vaak niet te voorkomen hoe goed je je ook indekt door procedures, bouwkundige voorzieningen en veiligheidsmaatregelen. Een calamiteit stelt huurders en een woningcorporatie voor een voldongen feit.

Een goed georganiseerde Crisis-/Calamiteitenmanagementorganisatie kan adequate maatregelen nemen die de gevolgen van een calamiteit voor huurders en woningcorporatie zo goed mogelijk inperken.

Daarnaast stelt een goed voorbereide Calamiteitenmanagementorganisatie een woningcorporatie in staat een crisis- of calamiteit af te handelen met waarborgen voor huurders en woningcorporatie en een zo maximaal mogelijke beperking van de schade.

 

Primair geldt voor een woningcorporatie de zorg voor de eigen medewerkers en de huurders. Alle andere activiteiten rondom een crisis- of calamiteit zijn ondersteunend aan dit “zorg-uitgangspunt”.